Referenties

De Springbok Coaches slagen erin mensen uit de klassieke werkcontext te halen en tillen hen met brio op naar een ander niveau.
De fysieke screening van de deelnemers gebeurt professioneel en met respect voor het individu.
Omwille van de eenvoud en effectiviteit, missen de ergonomie workshops rond de valkuilen van een sedentaire levensstijl, hun doel niet.
Samen slaagden we erin om een aanzienlijk aantal kaderleden te enthousiasmeren en engageren om te werken aan een meer actieve en gezonde levensstijl. We ontvingen zeer veel positieve reacties. 

Begeleiding krijgen van Springbok Coaching is een unieke ervaring. Rechttoe, rechtaan, no-nonsense. Met een heel gedreven Barbara Torfs die iedereen bij de les houdt. Maar vooral: Springbok Coaching kent maar een prioriteit, de mens wordt steeds opnieuw centraal gesteld, het welzijn van medewerkers is het vertrekpunt voor elke coaching. Ideaal voor onze Lommelse Pure Energie.

De laatste jaren vragen klanten van Provikmo, externe dienst voor preventie en becherming op het werk, steeds meer om bijkomende ondersteuning bij lifestyleprojecten. Daarom organiseerden we begin dit jaar voor een aantal van onze medewerkers een masterclass ‘health management’. In onze zoektocht naar een goede partner, sprak de langetermijnaanpak van Springbok Coaching ons meteen aan. De keuze was dan ook snel gemaakt. Vijf dagen lang bracht coach Brecht onze verpleegkundigen, ergonomen en bedrijfsartsen op een enthousiaste en dynamische manier de kneepjes van het vak bij. Onze kersverse health coaches hadden na deze intensieve vijfdaagse de microbe helemaal te pakken. Ze laten geen kans voorbij gaan om hun collega’s warm te maken voor een gezondere levensstijl: lunchwandelingen, pingpongpauzes, gezonde receptjes uitwisselen. En dat is nog maar het begin ….”

Springbok Coaching maakte het verschil door zich te verplaatsen in onze bedrijfscultuur. We vonden het bijvoorbeeld belangrijk dat ons beleid niet te mannelijk en competitief was. Wat begon als enkele losse gezondheidsprojecten groeide uit tot de Fit@Torfs-community die onze vestigingen overstijgt.

We wisten niet hoe we een gezondheidsbeleid op poten moesten zetten, maar we hadden wel goede ideeën. Brecht werkte die ideeën uit en bezorgde ons een leidraad voor onze zelfsturende teams. Dat beleid lééft echt in ons bedrijf en dat merk je. Onze medewerkers gaan op eigen initiatief sporten en openden bijvoorbeeld een fruitwinkeltje op de werkvloer.

Springbok Coaching sprak ons aan omdat ze heel goed de dynamiek van je werkvloer aanvoelen en een realistisch beleid uitwerken. Zo kregen we een gezondheidsbeleid dat toegankelijk is, zelfs voor mensen die weinig voelen voor sporten.

Jullie evenement was super geslaagd! Inspirerende sprekers, gemotiveerde, boeiende en leuke gasten. Ik heb geluisterd, beseft, herkend, geleerd en bevestigd gekregen. Ik neem dit mee individueel en naar de organisatie toe. Vol lef én met focus. Doel is bewegen, doen bewegen. Dankjewel. Hopelijk tot ooit een potentiële samenwerking!

Ik ben tevreden over de manier waarop Brecht de werkplekanalyse heeft aangepakt. Iedereen kreeg een individuele aanpak hoe zijn of haar werkhouding beter kon, aangevuld met praktische toepasbare tips. Intussen werd de werkomgeving geoptimaliseerd en reageert iedereen bijzonder positief!  Ik ben ervan overtuigd dat investeren in je personeel loont!

Het concept van Springbok Coaching is niet dominant maar flexibel. Een open gesprek met onze werknemers vormde de basis voor ons gezondheidsbeleid dat elk kwartaal bijgestuurd wordt. Brecht verzorgt de screening en de feedback, daarna beslissen onze ambassadeurs hoe we dat concreet invullen.

Gezondheid is een belangrijke pijler maar ook een continue uitdaging in een technologiebedrijf. We vinden het belangrijk om als werkgever te investeren in de fitheid van onze medewerkers. Hiervoor hebben we de deskundige begeleiding ingeroepen van het Springbok Team. Dankzij hun structurele aanpak hebben we al enkele mindshifts gerealiseerd. Vooral de laagdrempelige instap maakt het heel makkelijk om aan te sluiten en mee te doen. Deze aanpak levert duidelijke en concrete resultaten op.

 

 

Wat maakt Springbok Coaching zo uniek? 

Springbok heeft de expertise en kennis in huis om een warm en mensgericht gezondheidsbeleid binnen je bedrijf te ontplooien.

Door op een aanstekelijke en enthousiaste manier aan de slag te gaan slagen ze erin zowel het algemeen welzijn als ook je bedrijfscultuur positief te beïnvloeden waardoor de productiviteit niet alleen verbetert maar ook dat je medewerkers oprecht gelukkiger komen werken . 

Zoek je een partner voor het uitrollen van een onderbouwd en langdurig gezondheidsbeleid binnen je bedrijf? Nodig dan zeker eerst Springbok Coaching uit voor een kennismakingsgesprek vooral je beslist.

Werk en leven zijn geen twee aparte werelden. We deden een beroep op Springbok Coaching om ons praktisch te helpen met workshops en sportcoaching in het kader van ons Accent All Stars-project. De Springbok-coaches weten heel goed wat relevant is voor onze medewerkers waardoor het project echt leeft op de werkvloer.

Werkgevers worden zich langzaam bewust van hun rol in de gezondheid van hun werknemers. Doordacht en bewust investeren loont op langere termijn. 

Niet iedereen kan de verandering naar een gezonde levensstijl alleen aan. Een groep of individuele begeleider zijn dan een extra stimulans.

Springbok Coaching kijkt net als wij naar de langetermijnresultaten, en dat is belangrijk. Aanbieders van éénmalige acties rond sport en gezondheid zijn er genoeg, maar die werken niet.