Bewegen in Verbinding

06/03
Deel dit artikel:

Wat bezielt een hardwerkend mens om op een zondagochtend op een ontiegelijk vroeg uur de wekker te zetten? Nog half slaperig, want op zaterdagavond is er al wel eens een plezant feestje, begeeft diezelfde persoon zich in zijn nauwkeurig uitgezocht sportplunje dat hij de avond voordien klaar legde, naar beneden. Daar voorziet hij zijn innerlijke mens van een niet al te fantasierijk granen-bananenontbijt om zich een uur later te begeven naar een plaats waar hij zich vervoegt in een groep van gelijkgestemde zielen.

Vanmorgen was zo een morgen, de eerste in dit nieuwe sportseizoen. Straks dient ook het nieuwe fietsvoorjaar zich aan.

Samen met een 10-tal Torfs-collega’s nam ik deel aan de Urban Trail Antwerpen, naar verluidt een niet te missen loopevent waarvoor het vanaf opening van de inschrijvingen elk jaar opnieuw storm loopt! Veel gelijkgestemde zielen willen daar graag bij zijn.

Het initiatief om deel te nemen, kwam van Elke, een enthousiast collega die mede dankzij het fit@torfs-programma dat we lanceerden in het voorjaar van 2015 het licht heeft gezien. Ondanks haar drukke job, want bij Torfs is het hard werken, probeert Elke regelmatig te joggen! By the way, haar echtgenoot Carl vertrouwde me een tijdje geleden toe dat hij in de 12 jaar dat hij samen is met Elke er nooit was in geslaagd te bewerkstelligen waarin Torfs slaagt op elke weken tijd: namelijk Elke doen bewegen! ‘Wat hebben jullie meer dan ik?’, vroeg hij zich luidop af!

Ik denk het te weten: het sleutelwoord hier is ‘VERBINDING’.

Sport en bewegen heeft veel voordelen, ja natuurlijk, dat weten we onderhand allemaal wel. Men slaat ons tegenwoordig, te pas en ten onpas, om het hoofd met lijstjes allerhande om ons hiervan te overtuigen! Maar….de kwestie is : ‘weten’ is een ding. ‘Doen’, zeg maar – overgaan tot actie – iets anders!

Mijn grootste genot is dat we bij Torfs, samen met Springbok (Brecht) erin slaagden om medewerkers aan te zetten tot actie!

En oh neen, het hoeven echt geen (halve) marathons, cannibales, iron mans/ladies te zijn. Echt niet. Het lijkt ons veel relevanter om ernaar te streven dat ieder het doet op zijn manier en volgens zijn eigen mogelijkheden en behoeften. Wij zijn niet voor het credo ‘harder-faster-better-stonger’ maar voelen veel meer voor het principe om mensen zelf te laten ontdekken wat er zijn eigen mogelijkheden ligt.

Toegegeven, het is hoedanook work in progress. Het is soms een weg met vallen en opstaan. Mensen houden niet vol, mensen raken gekwetst of worden ziek, mensen worden opgeslorpt door andere besognes of zien het nut ervan niet meer in. Het is dus absoluut een kwestie van volhouden & volharden in de inspanningen. Als individu maar ook als werkgever om medewerkers mee te krijgen & warm te houden in het fit-verhaal.

De ‘one-shot’-ervaring overstijgend.

En als het lukt, ik spreek met ondervinding, dan brengt het echt fijne dingen teweeg. Dan wordt het bijna magisch! Bij elk event, groot of klein, met veel of weinig, ervaar ik dit opnieuw.

Verbinding in Beweging, Bewegen in Verbinding. Collega’s die elkaar motiveren & stimuleren , voor – tijdens & na… Blije mensen, lachende mensen die ‘samen’ voor iets gaan.  Collega’s die buiten de klassieke werkcontekst een ander ‘project’ delen dat hen verbindt met elkaar! Hoe schoon is dit?

Het is echt #kleingeluk dat verschil maakt voor zij die het voelen!

#GezondheidWerkt!

Elke ligt trouwens al enkele dagen met griep in bed en moest forfait geven. Hoe sneu is dit?

Deel dit artikel:
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.


Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.