EEN FITTE LEVENSSTIJL, MEER DAN ENKEL FYSIEK WELZIJN

19/06
Deel dit artikel:

HOE HOU JIJ HET HOOFD BOVEN WATER ALS JOUW PERSOONLIJK WELZIJN KOPJE ONDER DREIGT TE GAAN?

Droom je even met me mee?
We zitten in rustig vaarwater. Een spiegelgladde zee.
Wrikkend met onze armen en benen, drijvend in het zachte water. 
Het klokken van het water neemt onze gedachten over. Heerlijk, toch!

Maar ach, zo makkelijk is het natuurlijk niet om in deze ongeziene tijd van crisis rust te vinden. Daarom deel ik met jullie, vanuit mijn expertise rond verbindend communiceren en een positieve mindset, vier inzichten, als bakens op de weg, naar meer persoonlijk welzijn.

Moed. Begin er maar aan.
 “Amai, zo moedig van je om niet bij de pakken te blijven zitten en opnieuw aan de slag te gaan.”  Dit zeggen mensen wel eens tegen elkaar na een periode van werkonderbreking, bij een tegenslag, ziekte of persoonlijk verlies. 
Ja, ‘Moedig zijn’, is niet niks! 'Moedig zijn', dat is niet alleen durven. Het is ook twijfelen. Het is voelen dat je bang bent en het tóch doen. Het schone aan moed is dat je die beide emoties omarmt: je benoemt dat je bang bent, je neemt dat gevoel onder de arm én dan begin je eraan. Als het nodig is, elke dag opnieuw.
Durven toegeven dat je aarzelt, is sterk. Het betekent dat je jouw eigen gevoel erkent en kwetsbaar durft te zijn. 

Verbindend communiceren werkt op je gemoed. Positief.
Spreken kan je alleen. Communiceren doe je met twee: spreken én luisteren. Verbinding zit em in die heerlijke combinatie van vraag en antwoord. En dat kan op een kwartiertje tijd best diep gaan. Een betekenisvolle babbel – met een buur, collega of vriend – geeft je vleugels. Als je de moed hebt om iemands gevoelens en waarden te bevragen – zeker in deze ongeziene crisistijden, dan krijg je vaak mooie antwoorden. Daarop kan  jij invullen wat voor jou belangrijk is in het leven. En zo ontstaat een zinvol gesprek. Connecteer je met iemand op gevoels- en waardenniveau, dan krijgt niet alleen je geest, ook je lijf een boost.

Positief denken is topsport
Opstaan. Plannen maken. Bang zijn. Eraan beginnen (moed). Erover vertellen (verbinding). Elke dag opnieuw met een moedige, verbindende en positieve mindset het leven instappen is topsport. Maar het kan. En het loont. Of je nu een lijstje bijhoudt met energiegevers en -nemers, elke avond drie zaken benoemt waar je dankbaar voor bent, of een opportuniteit in deze coronacrisis opmerkt: het zijn positieve stappen richting mentale veerkracht. En een positieve en dankbare instelling geeft je goesting om in beweging te gaan.

De vier "W's" 
Weten is een ding. Maar je moet het ook willen. En kunnen. En doen. Weten-willen-kunnen-doen. De vier W's zijn onontbeerlijk
- Weten > hoe je veerkracht opbouwt, onderhoudt, elke dag herbegint.
- Willen > groeien in je veerkracht
- Kunnen > bewegen, positief denken, verbinden, communiceren, ...
Doen > wat je gepland hebt (zelfs al heb je schrik).

Tot slot.
Vertel over je plannen die je hebt. Zoek verbinding, met mensen met goesting. En met mensen met kennis van zaken. Begin eraan. Doe het elke dag opnieuw. En last but not least: geniet ervan!

Sarah DESPLENTER
Leert & laat mensen samen positief denken, bewegen & communiceren
Free-lance Coach bij Springbok Coaching


Interesse in een of meerdere workshops 'Verbindende communicatie' of 'positieve Mindset', aarzel niet om ons te contacteren via barbara@springbokcoaching.be - 0475/28 94 87

Deel dit artikel:
Geschreven door Sarah Desplenter

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.


Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Sarah Desplenter

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.