Elke dag bewegen: Alle beetjes helpen

17/09
Deel dit artikel:

De Plucker Alain, 46 jaar, al meer dan 10 jaar trouwe soldaat en vrachtwagenchauffeur bij Schoenen Torfs. Een fijne collega voor veel mensen.

Sint Niklaas, elke ochtend om 6 uur loopt Alain’s wekker af.  Na het ontbijt verplaatst hij zich met zijn eigen wagen naar het werk. Woon-werkafstand : 10 km.

Dagelijks rijdt Alain met zijn grote oplegger langs een vijftal Torfs-winkels over heel het land.  Hij lost & laadt er karrenvrachten schoenen,  neemt  tussendoor even de tijd voor een koffietje & een praatje met zijn winkelcollega’s … en is dan terug weg. Op naar de volgende winkelbestemming!

Ik heb graag met Alain te doen. Het is een vent uit een stuk, harde bolster, zachte pit.  Eén brok emotie, met het hart op de tong en niet verlegen om een gedurfde uitspraak meer of minder.  Zelfs tegen zijn bazen zegt hij dingen die anderen zelfs niet durven denken! Alain is in veel opzichten een levensgenieter.

Van een erg gezonde levensstijl kan je deze dierbare collega helaas niet verdenken!  Lekker eten en voldoende drinken. De fysiek zware job met de bijhorende stress - af en toe een persoonlijke tegenslag er bovenop – hebben de focus van Alain helaas nooit op de gezondheid gericht.

Tot gisteren!  Toen verbaasde hij vriend en vijand (niet dat hij veel vijanden heeft) met de volgende getuigenis op het fit@torfs-facebook platform :

Beste collega's,  Ik ben deze week al gans de week naar het werk (de Zaat) gefietst. Ik hoop dit ook lang te kunnen doen! Ik voel mij er wel beter bij! Het is beter voor mijn conditie en kilo-afname, bij deze …

Prompt verschenen tientallen duimpjes naar boven, af en toe een hartje. Er volgen heel wat positieve reacties van collega’s die er net als ikzelf heel blij van worden! Alain De Plucker ontdekt de fiets. Alain is voor minstens een dag de held op het fit@torfs-platform.

Maar het gaat over veel meer dan ‘likes’ en ‘reacties’. Deze anekdote duidt dé essentie van duurzaam gezondheidsmanagement op de werkvloer. Deze getuigenis illustreert de kernboodschap van Schoenen Torfs in het fit@work-programma en de missie van Springbok Coaching in de aanpak naar andere bedrijven. Het gaat om bewustwording en gedragsverandering.  We willen medewerkers inspireren om vastgeroeste patronen te doorbreken. We willen mensen een duwtje in de rug geven om dingen over een andere boeg te gooien! We willen nieuwe gezonde gewoontes aankweken waar zij en dus ook het bedrijf wel bij varen. Zo proberen wij dag in dag uit , in kleine stappen en met weinig middelen ,de gezondheidsgedachte te integreren! Op mensenmaat en volgens ieders behoefte. Alain heeft het begrepen en handelt ernaar.

Alain zijn voornemen is minstens even belangrijk dan die bijna 100 Torfskes die aan de start van de ballonloop stonden 2 weken geleden. Neen, deze trouwe soldaat hoeft geen marathon,  geen kwart triathlon of zelfs 5 km te lopen! Hij moet niet zo nodig de fiets op om een of andere col te gaan bedwingen. Dat doen anderen wel in zijn plaats, met andere motieven! Wij zijn al heel erg content dat Alain zijn dagelijkse fietsrit naar het werk volhoudt… want gezondheid werkt als je elke dag beweegt!

Go for it Alain! #thebestisyettocome.

 

"Een mens is op zijn best als hij elke dag kan spelen en bewegen!"

Prof. Dr. Em. Bart Vanreusel

Deel dit artikel:
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.


Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.