Gebaseerd op de resultaten van de jaarlijkse fit@Torfs-enquête, een bevraging bij alle Torfs-medewerkers

31/05
Deel dit artikel:

Wist je dat 25% van de Torfsmedewerkers vijftigplussers zijn? De gemiddelde leeftijd van een Torfske is 40 jaar. Naar verluidt is dit – toeval of niet  nét het gemiddelde en dus een mooie weergave van de Vlaamse populatie!

Schoenen Torfs vindt leeftijdsdiversiteit bij medewerkers belangrijk en zinvol. Het is niet alleen een weerspiegeling van de BREDE doelgroep van klanten. Ook binnen de context van een (winkel)team is leeftijdsverschil een zegen. Het zorgt voor een verbindende dynamiek waarbij mensen zorgzaam met elkaar omgaan, van elkaar leren en elkaar inspireren. Donald Muylle van Dovy-keukens zal het geweten hebben :).

Goed nieuws. Althans voor ons. Het BMI van een Torfske (BMI is een indicatie voor het bepalen van lichaamsgewicht) ligt gemiddeld lager (23) dan het BMI van de doorsnee Vlaming (24,9). Dit betekent twee dingen: de gemiddelde Vlaming evolueert langzaam maar zeker naar de grens van een BMI van 25 wat neigt naar overgewicht (en laat ons wel wezen, dat is GEEN goed nieuws). Ten tweede, onze medewerkers bevinden zich in prima vorm. Of dit met hard Torfs-labeur dan wel met het actief promoten van een gezonde levensstijl te maken heeft, weten we niet. Wellicht is het een combinatie van beiden.

Waar in 2014 nog 47% van onze medewerkers beweerde NOOIT aan sport te doen, is dit vandaag, anno 2016, teruggedrongen tot 33%. Ook dat is geweldig nieuws en stemt ons opgetogen! Ongetwijfeld is dit een weerspiegeling van de huidige en een heel expliciete maatschappelijke tendens waarbij op vele fronten tegelijk wordt gepleit voor een gezondere, meer actieve levensstijl en meer beweging. Als werkgever trachten wij ons steentje hierin bij te dragen. De volgehouden inspanning in het fit@Torfs-programma dat zijn derde jaar is ingegaan (o.l.v. Springbok Coaching) werpt stilaan zijn vruchten af. 

Fit@work is “work in progress”! Er is nog een hele lange weg te gaan opdat de doelstelling om 90% van de actieve bevolking aan het bewegen te krijgen, zou worden bereikt! Ook wij bij Torfs willen hierin ons steentje bijdragen en staan achter deze straffe ambitie. Wij ondersteunen dit statement vanuit het geloof dat #gezondheidwerkt. Wij zijn overtuigd dat dit op lange termijn zijn vruchten afwerpt met heilzame effecten tot gevolg!

Er zijn nog zekerheden in het leven: 35% van onze Torfs-dames is bezig met haar gewicht en wil het liefst enkele kilo’s kwijt. Maar voor het ontbijt maken ze helaas geen tijd! 33% ontbijt niet! Nochtans, het staat in alle damesbladen, een stevig en evenwichtig ontbijt is de basis voor een goed en gezond voedingspatroon. Misschien moeten we toch maar overwegen om regelmatig een healthy breakfast op het werk aan te bieden!

Ook met het slaappatroon van onze medewerkers is het helaas niet zo goed gesteld. Een vaag teken aan de wand dat ook door de werkgever maar best serieus wordt genomen. Slechts 31% beweert nooit te kampen met slaapproblemen. 20% kampt regelmatig met slaapproblemen en 10% ondervindt zelfs altijd problemen!

46% van onze medewerkers wil ook meer “me-time” inbouwen. Aandacht voor zichzelf en de persoonlijke balans – en dan bedoelen we niet de weegschaal – moet dus zorgzaam en overwogen worden meegenomen in fit@work-verhaal. Streven naar een gezond evenwicht tussen het mentale, het emotionele en fysieke quotiënt is essentieel. Enkel inzetten op beweging biedt te weinig garantie op succes. Geest en lichaam hebben baat bij voldoende rust. Torfs startte in dit verband recent met het prachtige project #inbalans! Op zoek naar het evenwicht tussen draag- en daadkracht. "The best of both sides"!

#GezondheidWerkt: niet in het minst in professionele contekst. Als werkgever kunnen wij een steentje bijdragen en inspelen op deze behoeften. Niet omdat het mode is, niet omdat het moet. Wel omdat wij geloven dat meer gezonde medewerkers ook gelukkigere medewerkers worden.

En wat volgt is dat gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten & dus goeie business!

#thebestisyettocome!

Deel dit artikel:
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.


Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.