Goed nieuws

08/11
Deel dit artikel:

Deze week sloot Springbok Coaching een samenwerkingsovereenkomst af met Provikmo (HR-dienstengroep ADMB),een van de meest toonaangevende externe preventiediensten in België.
Met de Work-Your-Health-Campagne, gericht naar bedrijven, beklonken zij officieel de samenwerking.

Externe preventiediensten

​Elk bedrijf is verplicht om een samenwerking af te sluiten met een externe preventiedienst en om hiervoor een vast budget in te zetten. Dit budget is afhankelijk van de aard van de bedrijfsactiviteiten en het aantal werknemers.
​Externe preventiediensten zijn erop gericht - en krijgen vanuit de overheid de opdracht - om bedrijven te helpen bij het opzetten van een veiligheids- en gezondheidsbeleid op de werkvloer.

In het verleden leverden de externe preventiediensten puik werk en dat doen ze nog steeds. Het veiligheidsbeleid staat in de meeste bedrijven goed op punt dankzij de doorgedreven inspanningen die deze diensten aanbieden. 
​Interne preventieadviseurs doen dankzij efficiënte opleidingen zeer goed werk, in samenwerking mét de externe preventiediensten.
​Vandaag hebben bedrijven nood aan een goed onderbouwd preventiebeleid en degelijke expertise op vlak van bedrijfswelzijn en gezondheid. Niet alleen het mentale welzijn van medewerkers met aandacht voor de problematiek rond stress- en burn-out is daarbij belangrijk. Ook de zorg voor het fysieke welzijn (beweging, ergonomie, voeding, rust & recuperatie) is daarbij cruciaal.

Springbok Coaching en Provikmo sloegen de handen in elkaar en gaan samen aan de slag om organisaties te inspireren bij het uitzetten van een duurzaam gezondheids- én bewegingsbeleid.
​Het budget voor preventie kan op die manier niet alleen effectief ingezet worden voor diensten waarin Provikmo uitmunt en jarenlange ervaring heeft.
​Vanaf nu kunnen ondernemers deze investering ook benutten om duurzame beweegcampagnes op de werkvloer te implementeren! Want samen geloven zij dat #bewegingwerkt !

Provikmo biedt diensten aan op het vlak van medische check-ups, rookstopbegeleiding, optimalisatie van het alcoholbeleid, voedingstips, psychosociale expertise en ontspanningscoaching.
​Springbok Coaching heeft een aantal laagdrempelige tools & workshops die medewerkers begeleidt naar een gezonde en fitte levensstijl.

(zie www.workyourhealth.be |  www.springbokcoaching.be)

 

 

Deel dit artikel:
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.


Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.