Blog

“GEZONDHEIDSBELEID IN HET BEDRIIJF: KEEP IT SIMPLE!”

Vier experts, autoriteiten in hun vakgebied, getuigen..... 

Lees verder

Het gaat om bewustwording en gedragsverandering.  Medewerkers inspireren om vastgeroeste patronen te doorbreken.  Mensen een duwtje in de rug geven om dingen over een andere boeg te gooien! Nieuwe gezonde gewoontes aankweken waar werknemer en dus ook het bedrijf wel bij varen! Daar gaat het om.

Lees verder

Een wijze les van een dame die zo haar gedacht heeft over het belang om te bewegen.

Lees verder

Vanmiddag gingen we in gesprek over onze bedrijfswaarden en over wat het Team Springbok drijft in het samenwerken met elkaar. 

Lees verder

Wist je dat 25% van de Torfsmedewerkers vijftigplussers zijn? De gemiddelde leeftijd van een Torfske is 40 jaar. Naar verluidt is dit – toeval of niet- nét het gemiddelde en dus een mooie weergave van de Vlaamse populatie!

Lees verder

Op spitante wijze werden donderdag negentig bedrijfsmanagers duidelijk gemaakt dat een duurzaam gezondheidsbeleid voor hun medewerkers meer dan ooit aan de orde is. Om hun inzicht aan te scherpen werden zij door Springbok Coaching en Logo Leieland in Kortrijk uitgenodigd op het symposium  Health@work.

Lees verder

De tijd is voorbij dat bedrijfsleiders van mening waren dat de sport- en andere gezondheidsbevorderende activiteiten tot de vrijetijdssfeer behoorden. Vandaag is het salonfähig om binnen het bedrijf fitheidprogramma’s voor het personeel aan te bieden. Maar wanneer worden werknemers en werkgevers er daadwerkelijk beter van? Barbara Torfs weet het antwoord.

Lees verder

Nieuw is het idee zeker niet. Mensen die in een professionele context de moed, de creativiteit en de goesting vinden om eens op een andere manier te vergaderen en de frisse buitenlucht opzoeken om te overleggen! Tegenwoordig spreekt men van wandelmeetings, stapmeetings, …. ! Gisteren had iemand het zelfs over een ‘knelpuntenwandeling’!

Lees verder

Wat bezielt een hardwerkend mens om op een zondagochtend op een ontiegelijk vroeg uur de wekker te zetten? Nog half slaperig, want op zaterdagavond is er al wel eens een plezant feestje, begeeft diezelfde persoon zich in zijn nauwkeurig uitgezocht sportplunje dat hij de avond voordien klaar legde, naar beneden. Daar voorziet hij zijn innerlijke mens van een niet al te fantasierijk granen-bananenontbijt om zich een uur later te begeven naar een plaats waar hij zich vervoegt in een groep van gelijkgestemde zielen.

Lees verder

In de ratrace des leven houden we een pitstop bij onze gezondheidscoach Brecht van Springbok coaching om onze energietank te vullen.

Lees verder