MoveModels komen in actie

03/06
Deel dit artikel:

MoveModels is een effectief acceleratieproject waarmee Springbok Coaching sedentaire en/of niet sportieve werknemers sportief in gang wil krijgen en daarrond een hele beleving binnen het bedrijf creëert.

Er wordt gewerkt naar een gezamenlijke uitdaging en apotheose, een fiets- of loopevent bijvoorbeeld.

Zo'n traject is nobel, maar vaak niet zo'n makkelijk traject. Er moeten immers heel wat voorwaarden vervuld zijn om van zo een traject een succes te maken. Alles begint bij de juiste keuze van kandidaten. Soms heb je er weinig, soms heb je er veel. De vraag is dan wie selecteert en op basis van welke criteria. Motivatie, beoogde doelstelling, skills om andere collega's te inspireren en om te communiceren, zijn enkele criteria.

Dan is er de doelstelling zelf. Daar mag je de lat niet te hoog leggen want ergens een lat leggen is meteen ook een selectie doorvoeren. Als het doel is om 20 km te lopen, zijn die 20 km voor de ene te veel en voor de andere te weinig.

 

Rond het Move-Models-project moet voldoende gecommuniceerd worden. Zo niet mist het zijn doel en is het in het beste geval een fantastische belevenis voor zij die eraan deelnemen. Dus vooraf dien je goed af te spreken wat er verwacht wordt en wat zij in ruil terug mogen verwachten.

MoveModels moeten degelijk worden begeleid. Springbok Coaching zorgt voor de nodige omkadering, voor, tijdens en na het traject. Zowel medisch, fysiek als mentaal worden ze op verantwoorde en coachende manier opgevolgd.

Echte MoveModels zijn mensen die starten met zwemmen, die zijn beginnen lopen, die gestopt zijn met roken, die het gevecht met de weegschaal aangaan. Het is de gestage drup die de steen uitholt.

Een creatief voorbeeld, eentje dat niet gaat over een loop- of cyclodoelstelling, maar over het doodgewoon afleggen van de woon-werkafstand per fiets. Als de gemiddelde woon-werkafstand niet meer is dan zeven kilometer en meer dan 70 procent van de medewerkers de auto gebruikt om die verplaatsing te maken, moet je je vragen stellen en dat gedrag durven aankaarten. We hebben in een bedrijf vijf mensen uitgedaagd om zich gedurende een jaar te engageren om minstens de helft van de verplaatsingen van en naar het werk met de fiets af te leggen. Die mensen kregen een elektrische fiets ter beschikking. Vandaag komen deze mensen nog steeds met de fiets naar het werk. Anderen zijn hen gevolgd.

De vraag is ook hoe je de MoveModels actief houdt na het traject. Belangrijk is dat net deze groep niet uiteenvalt of de intentie verwatert. Eens MoveModel, altijd MoveModel!

 

Met experts Loïc Hélin & Matthias Franchoo wil Springbok Coaching bedrijven inspireren en begeleiden in dit boeiende traject.

Voor meer info: info@springbokcoaching.be

 

Deel dit artikel:
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.


Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.