Springbok Coaching zet schouders onder "Het Grote Yogaproject" & de Antwerp Streetboys

05/05
Deel dit artikel:

Wat is het "Grote Yogaproject"?

Het Grote Yogaproject is een eenvoudig, authentiek & sterk lokaal verankerd intiatief dat bedacht werd door bevriende yogadocenten Pieter Van Boxlaer & Nina De Man
Het initiatief strijkt telkens neer op drie tot de verbeelding sprekende locaties per stad/gemeente. Mensen kunnen er deelnemen aan een of meerdere yogasessies.
De inkomsten van deze sessies vloeien integraal terug naar de stad waar het gebeuren plaatsvindt. De opbrengst is bedoeld ter ondersteuning van een lokaal (gezondheids)project dat verbindt en de gemeenschap ten goede komt.

Nieuw vanaf dit jaar is de samenwerking met Springbok Coaching die graag zijn schouders mee zet onder dit niet-commerciële initiatief.  De laagdrempelige, sociaal -en mensgerichte visie op fysieke gezondheid & beweging is wat beide partners bindt.


Historiek

Het Grote Yogaproject vond vorige zomer voor het eerst plaats in Beveren waar voor de aanleg van een buitenfitness gekozen werd.
Aan de drie sessies, verspreid over de hele zomer, namen 400 mensen deel. Het succes had uiteraard te maken met de klinkende locaties die de organisatoren ter beschikking hadden gekregen van de gemeentelijke sportdienst.
De deelnemers waren zéér enthousiast dat ze de prachtige kerk van Prosperpolder, het voetbalstadion van favoriete ploeg Waasland-Beveren en het kasteel van Hof ter Saksen op een alternatieve manier konden beleven.  

"Dit is een bijzonder leuke manier om yoga te promoten. Zelfs mensen die niet meteen gebeten zijn door de yoga-microble voelen zich aangesproken door het positieve karakter van dit initiatief. Het is een manier om concreet bij te dragen tot de toekomst van je eigen gemeente.
(Nina De Man, bedenker van "Het Grote Yogaproject")
 

Deze zomer in Antwerpen

Ondertussen is Het Grote Yogaproject toe aan een tweede editie, in Antwerpen.
De kick-off vindt plaats op de mat van het Bosuilstadion op  zondag 3 juni, 11h00. De volgende twee locaties zullen meteen na die eerste sessie bekendgemaakt worden.

"Het Grote Yogaproject" richt zich niet uitsluitend tot mensen die houden van yoga. Dat blijkt uit de keuze van het goede doel van deze editie: namelijk de de Antwerp Streetboys. Dit is een organisatie die uit gaat van Sporting A en als doel heeft dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken of ex-gedetineerden, te ondersteunen onder het motto ‘voetbal als motivatie voor een beter leven’.
Bovenop de financiële ondersteuning aan deze organisatie, neemt Springbok Coaching de Antwerp Street Boys sportief mee op sleeptouw en biedt hen in het najaar gratis een VITACHECK aan. Dit is een fysieke testbatterij met gerichte opvolging in kaart brengt (www.vitacheck.be)!
Dat is eens wat anders dan begeleiding van medewerkers op de werkvloer.

Over de Streetboys
“We verliezen aan solidariteit. Ieder voor zich en survival of the fittest.
Met voetbal slaan we een brug tussen diverse geledingen in onze samenleving. We geven mensen een gevoel van welkom, een stukje thuis.
Deze sportclub biedt een veilige ruimte voor (positieve) identiteitsontwikkeling. Er worden verwachtingen gesteld, mét regels & afspraken en een team dat op je rekent. Er worden vaardigheden ontwikkeld die op vele vlakken meerwaarde bieden. 

Een netwerk, met vriendschap, ontstaat!"
(Pia Plasmans, medewerker Buursport Antwerpen)

Praktisch

Het Grote Yogaproject staat volledig los van leeftijd, ervaring of algemene conditie. Iedereen is van harte welkom! Deelnamekost: 10 euro (inclusief voor de Antwerp Street Boys)

Inschrijven & info :  www.hetgroteyogaproject.be
 

Deel dit artikel:
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.


Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.