ZINGEN IS GEZOND

03/04
Deel dit artikel:

ZINGEN IS GEZOND!

Hoe lang is het geleden dat jij zong?
Zing je elke dag? Of zing je nooit?
Misschien leef je, net als zovelen, in de stellige overtuiging dat je gezang niet te aanhoren is en dat je zo vals zingt als een kat…”
Het doet er niet toe, wij willen jullie warm maken voor een nieuw initiatief: Dr. Song!

De positieve effecten op een rijte

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziek en ook zang een unieke bijdrage levert aan de de mentale ontwikkeling (bijvoorbeeld in taalontwikkeling) en aan de emotionele ontwikkeling.
Het is bewezen dat zingen een uitlaatklep kan zijn voor overtollige stress. Endorfines komen vrij, positieve emoties komen los en er ontstaat een geluksgevoel!
Het hormoon oxytocine dat ook vrij komt als je zingt, werkt dan weer pijnstillend.
Kortom, zingen werkt bevrijdend en helend.
Bovendien is zingen  een erg fysieke activiteit. Onze longen verruimen zich, het hartritme wordt getraind en een goede ademhaling wordt op een heel natuurlijke manier geoefend. Zingen is een vorm van gecontroleerde ademhaling. Liedjes met lange zinnen zouden dezelfde uitwerking hebben als ademhalingsoefeningen tijdens yoga.
Daarnaast worden bepaalde spiergroepen – kaak-, bil-, borst- en buikspieren – tijdens het zingen actief ingezet en bewust geoefend. Een goede, open houding is ook belangrijk.


Maar er is meer… SAMEN zingen geeft nog extra dimensies!

Kinderen doen het op school, studenten organiseren luidruchtige cantussen, we zingen mee met onze muzikale helden in de auto, tijdens optredens en op festivals. We zingen op fuiven allerhande! En zelfs hoogbejaarden ervaren het plezier van samenzang. En steeds wordt er gelachen.

Al deze argumenten op een rijtje hebben Springbok Coaching ertoe aangezet, om het originele concept van Dr. Song, mee op te nemen in ons programma-aanbod in verband met fysiek welzijn.

In dit co-creatief concept wordt een groep uitgenodigd tot het uitzingen van popnummers van vroeger en nu. De songkeuze kan worden besproken en de uitvoering wordt meerstemmig ingeoefend, wat een prachtig resultaat oplevert!

Dr. Song is een bijzonder originele vorm van teambuilding en kan voor groepen vanaf tien personen. Een maximum aantal deelnemers bestaat er niet. Dr Song krijgt elke groep mensen meerstemmig aan het zingen.

Dr. Song wordt begeleid door zanger Jan Bervoets (ex Voice Male) en zijn gitarist. Doorheen de sessie vertelt Jan, nierpatiënt en zwaar diabeticus, zijn eigen beklijvend verhaal over wat zingen voor hem gebracht heeft.
Beide muzikanten loodsen de groep op een geanimeerde manier doorheen een sessie vol verfrissende en verrassende samenzang. Zelfs de grootste twijfelaar, of zo u wil, die ene persoon die het zelfs niet aandurft om in zijn eigen douche te zingen, wordt toch over de streep getrokken.
De reacties zijn steeds hartverwarmend, zo van “ik wist niet dat ik dit kon en durfde…”

 

Ik leerde dit concept kennen dankzij een teambuilding event bij Bond Zonder Naam. Het was een fantastische ervaring en het klikte meteen tussen Jan & Springbok!
En van het ene kwam het andere…!

Info en boeking : barbara@torfs.be / 0475/28 94 87
Prijzen i.f.v. grootte van de groep en duur van de activiteit

 

Deel dit artikel:
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.


Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Barbara Torfs

Zaakvoerder Springbok Coaching. Directeur marketing & communicatie bij Schoenen Torfs. Passie voor al wat echt en puur is. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gezondheidstips en inspiratie, rechtstreeks in je mailbox.