Stappen en klappen op de werkvloer

Het organiseren van wandelmeetings of stapvergaderingen is een mooie aanzet om je medewerkers en je bedrijf gezond te maken. #Walkyourtalk is een nieuw gezondheidsidee voor bedrijven die wandelen terwijl ze praten maar die tegelijk ook consequent willen zijn in hun gezondheidsinspanningen.

#Walkyourtalk: letterlijk én figuurlijk

Overtuigde werkgevers wagen zich steeds vaker aan ‘wandelmeetings’ of ‘stapvergaderingen’. Samen in de buitenlucht al kuierend de agendapunten bespreken. Het lanceren van dergelijke beweegcampagnes is echter eenvoudiger dan ze vol te houden. Om te vermijden dat het blijft bij goedbedoelde experimenten die na enkele pogingen uitdoven, moeten er enkele (rand)voorwaarden worden vervuld. Een bedrijf heeft namelijk nood aan:

  • een gefundeerde visie
  • een doelstellingenkader waarin de langetermijnkoers wordt uitgestippeld
  • aan een deskundige coördinator die in staat is alle medewerkers te enthousiasmeren

Pas op die manier is het mogelijk om regelmatige lichaamsbeweging in de bedrijfscultuur te verankeren en fasegewijs naar een gedragen concept ‘fit @work’ te evolueren. Wandelen terwijl je praat is een topidee maar ‘doen wat je zegt’ en de gezondheidsfilosofie consequent toepassen is even noodzakelijk.

Meer weten over hoe we via #Walkyourtalk je bedrijf en je medewerkers gezond kunnen maken?

Maak een afspraak